Presentació de Compendium.cat, nou portal amb recursos lingüístics i jurídics per a l’advocacia

Informació del curs

Dirigit a: Obert al públic
Dates: 22 d'abril de 2022
Horari: De 12:00h a 13:00h
Lloc: ICAT
Enric d’Ossó, 1
Tarragona
Ponents: La presentació anirà a càrrec de la Sra. Anna Arnall, col·laboradora del Servei Lingüístic del Consell de l’Advocacia Catalana, impulsora i responsable del portal.
Durada: 1 hora
Informació:

El portal Compendium.cat (www.compendium.cat) aglutina més de 500 recursos lingüístics (diccionaris jurídics, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, manuals d’estil, criteris gramaticals, etc.) i jurídics com ara formularis jurídics en català.

El portal, que serà en línia i d’accés gratuït, permetrà a l’advocacia catalana tenir accés fàcil a més recursos, guanyar agilitat en la redacció jurídica i incrementar la qualitat dels seus escrits.


Amb relació als formularis jurídics, l’eina s’obrirà al públic amb 200 formularis judicials per a les jurisdiccions civil, penal, laboral i contenciosa administrativa, i també formularis mercantils i arbitrals. El portal té previst anar augmentant gradualment el nombre de formularis i mantenir-los actualitzats d’acord amb el dret vigent. Tots aquests recursos es podran consultar mitjançant un cercador a partir de paraules clau i altres paràmetres i representarà una eina fonamental per als advocats que exerceixin o vulguin exercir en llengua catalana.

Es tracta d’un projecte institucional que impulsa el Consell de l’Advocacia Catalana, juntament amb disset institucions més inclosa la Generalitat de Catalunya, i que busca crear una xarxa d’entitats sensibles i compromeses amb l’impuls del llenguatge jurídic català. A l’acte de presentació us explicarem el punt de partida del portal, el contingut i les diferents opcions disponibles per cercar els recursos. 


S’obsequiaran els assistents amb un punt de llibre i un llapis.


Documentació pública


Compartir